Een privé DJ tijdens het diner

Deze week ben ik geboekt voor een wel hele speciale gelegenheid. Een dinerparty bij iemand thuis. Niet dat dit de eerste keer wordt dat ik tijdens een diner ga draaien. Maar dat waren tot nu toe altijd walking diners, met al snel 50 gasten. Nee bij dit diner komen slechts 16 gasten. 

Omdat ik toch benieuwd was naar het waarom ben ik een beetje gaan doorvragen. Even polsen waarom iemand zo nodig een DJ wil tijdens een kleinschalig diner met vrienden en relaties. 

Waarom ik geen DJ wilde worden maar het toch ben gaan doen

De sterrenstatus van DJ's heb ik altijd maar wat overschat gevonden. Ik bedoel. Hoe moeilijk is het om wat plaatjes op een USB stick mee te nemen en met autosync achter elkaar te plakken als een slinger van dansbare hitjes?
 
Het zal wel door mijn opvoeding komen. Ik ben veel met klassieke muziek opgevoed. Denk aan grote orkesten vol met mensen die een instrument perfect beheersen.
Later werd ik meer van de jazz muziek. Ook dat is een kunst. Met een handvol mensen ter plekke nieuwe dingen bedenken.

3 tips voor je evenement of feest

Drie tips om je evenement of feestje beter te maken.

  1. Opkomst: geef je gasten een reden om te komen
  2. Ruimte: mensen komen voor elkaar en de versnaperingen, daar plaats je wat je onder de aandacht wil brengen
  3. Muziek: stem af op je publiek, het tijdstip en de sfeer die je wilt scheppen.

Ik zeg bewust beter maken. Want er zijn teveel factoren die kunnen maken dat een evenement in het water valt. Letterlijk in het water, als je een buiten feest organiseert en het gaat regenen. Dat valt niet te fixen.