Trompettist tegen wil en dank

Als kind heb ik tegen wil en dank trompet leren spelen. Ik moest nu eenmaal wat doen met muziek. Dus koos ik maar voor een instrument wat dan zoveel herrie maakte, dat ik verwachte dat ze er dan wel vanaf zouden zien.

Maar ik kwam er niet onderuit en omdat ik een slechte stopper ben heb ik het nog afgemaakt ook. 8 jaar lang mezelf naar de muziekschool gesleept. Uiteindelijk ontdekte ik elektronische muziek en dat vond ik veel leuker dan trompet spelen. En zo belandde die trompet aan de wilgen.

Totdat een muzikale vriend begon te zeuren om die trompet. Hij speelde zelf gitaar en wilde dat ik meespeelde met zijn band. En toen kwamen er nog meer bands en muzikanten. Of ik een nummer mee wilde spelen bij een concert of op een album. Ik kwam er niet vanaf.

Ze vonden het een fantastisch instrument. En waren blij dat ze iemand wisten die het speelde.

Totdat een house DJ op het idee kwam om de trompet in de club neer te zetten. Ik was al gek van elektronische muziek maar had nog nooit echt iets gedaan met house muziek.

Het was te gek en voor het eerst zag ik mijn trompet niet als herrie maar als een verrijking. Iedereen was laaiend enthousiast, terwijl ik voor mijn gevoel toen echt nog maar wat aan rommelde. Ik dacht als mensen hier al enthousiast over zijn, dan ligt er nog een wereld voor mij en voor hun open.

En dus ging ik mezelf verdiepen in house muziek en begon zelf platen uit te brengen. Ik leerde DJ’-en aan de Amsterdamse DJ School. Ik werd door heel het land gevraagd om op te treden met mijn trompet erbij. Ik gaf shows in clubs, op festivals, bedrijfsfeesten en bij mensen in de tuin, en eindigde zelfs op het Amsterdam Dance Event in 2018 en 2021.

Inmiddels ben ik m’n ouders zo dankbaar dat ze mij min of meer gedwongen hebben om een instrument te gaan spelen, dat ik niet anders meer wil doen.

Add comment


Security code
Refresh