Een privé DJ tijdens het diner

Deze week ben ik geboekt voor een wel hele speciale gelegenheid. Een dinerparty bij iemand thuis. Niet dat dit de eerste keer wordt dat ik tijdens een diner ga draaien. Maar dat waren tot nu toe altijd walking diners, met al snel 50 gasten. Nee bij dit diner komen slechts 16 gasten. 

Omdat ik toch benieuwd was naar het waarom ben ik een beetje gaan doorvragen. Even polsen waarom iemand zo nodig een DJ wil tijdens een kleinschalig diner met vrienden en relaties. 

De man in kwestie had dus al een privé kok met een bediende geregeld. Behoorlijk chique, maar dat lijkt me wel prettig bij een dinerparty met vrienden. Dan krijg je zelf ook nog de kans om bij te praten. En met een professionele cateraar in je keuken ben je verzekerd van geslaagde gangen. Niet dagenlang hapjes voorbereiden en op de avond zelf rennen tussen de gasten en het eten in de oven. En dan na twee wijn denken, shit wat ruik ik? Althans, dat zou bij mij het geval zijn.

Maar voor de muziek kan je toch gewoon de speakers van je hifi installatie een beetje draaien? En een lekkere playlist op Spotify samenstellen? 

Nope. De man had geen hifi installatie en het diner is niet in de zijn woonkamer. Hij had een grote ruimte die normaal als werkruimte dient, waar alleen nog een bureau en een grote tafel stonden. Een mooie ruimte met houten plafond, ideaal voor een dinerparty.

Goede speakers waren er dus nodig. Maar dat was het ook niet.

Hij wilde dat de muziek ook speciaal was. Net als het eten. Dus geen thuisbezorgd maaltijd of kant-en-klare hapjes van de Jumbo. Iemand die er de hele avond bij is, live, om de beste muziek aan te zetten. Het gevoel dat het uniek is. Dat er iemand kijkt naar de sfeer en de stemming van de gasten. En daar dan op inspeelt.

En met die trompet erbij was het helemaal af. Dat maakte het geheel compleet. Dat is uniek.

Dat begrijp ik dan wel weer. Dus sta ik deze maand te draaien en te spelen terwijl een klein gezelschap aan het dineren is. Grote kans dat ik ook lekker eet die avond. Dat is vaak een mooie bijkomstigheid aan dit soort opdrachten.

Zou jij het doen? Een DJ regelen tijdens een diner met vrienden en relaties?

Add comment


Security code
Refresh